Contractenrecht

Contractenrecht is een rechtsgebied, waar elke ondernemer mee te maken heeft. Het behelst alle soorten van overeenkomsten, die dagelijks tussen zakelijke partijen worden gesloten. Hierbij valt te denken aan de regels die gelden bij het opstellen van een opdrachtovereenkomst, een aannemingsovereenkomst, of een koopcontract.

Veelvoorkomende vragen, waar een ondernemer tegenaan kan lopen, zijn:

  • Wanneer kan ik een overeenkomst voor onbepaalde tijd opzeggen?
  • Wanneer is mijn wederpartij rente en kosten aan mij verschuldigd, als hij niet betaalt?
  • Welke regels gelden er eigenlijk, als zowel ik als mijn contractspartij algemene voorwaarden van toepassing heeft verklaard?
  • Kan ik nog onder een contract uit, als ik eigenlijk heb toegezegd met de wederpartij in zee te gaan?
  • En wat te doen als mijn contractspartij failliet gaat en ik nog geld te vorderen heb?

Lastige kwesties die veel tijd in beslag nemen en die, als ze niet goed geregeld zijn, verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

Pellicaan Advocaten is gespecialiseerd in contractenrecht en helpt ondernemers bij het opstellen en beoordelen van contracten en algemene voorwaarden. Wij adviseren en procederen over betreffende overeenkomsten en hanteren daarbij een praktische aanpak, zodat u zich volledig kunt toeleggen op het ondernemen.

Indien u aanvullende informatie of advies op maat wenst, kunt u contact met ons opnemen. Wij maken graag een afspraak met u.

Terug naar expertises