Yvonne Lagendijk

Yvonne (Y.) Lagendijk is na haar studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 1994 gestart bij Pellicaan Advocaten. Sinds 2008 is zij als partner verbonden aan de organisatie. Zij rondde de specialisatieopleiding Arbeidsrecht bij de Grotius Academie met succes af.

De activiteiten van Yvonne richten zich op het arbeidsrecht en bestrijken onder meer de deelgebieden individueel en collectief ontslagrecht (reorganisaties), medezeggenschapsrecht en arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames, waaronder harmonisatie van arbeidsvoorwaarden.

Specialisatie

Daarnaast heeft zij een speciale focus op de uitzendbranche, de zorgsector en handelsondernemingen.

Yvonne is lid van zowel de landelijke Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) als van de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA).

Zij geeft regelmatig lezingen op het gebied van het arbeidsrecht, publiceert in tijdschriften en is auteur van het boek “Beëindiging Dienstverband” juridische en fiscale gevolgen (SDU).


Yvonne heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

- arbeidsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in dit geregistreerde rechtsgebied.

Terug naar advocaten