Juriaan Maccow

Juriaan (J.A.J.A.) Maccow studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Direct na zijn studie (1997) is hij in dienst getreden bij Mazars als adviseur ondernemingsrecht. Sinds januari 2002 is hij als advocaat werkzaam bij Pellicaan Advocaten en sinds september 2015 is Juriaan als partner verbonden aan Pellicaan Advocaten.

Juriaan heeft ruime ervaring in de diverse rechtsgebieden waar ondernemers in de praktijk mee te maken krijgen. Hierdoor kan hij ondernemers op een breed terrein bijstaan. Daarnaast heeft Juriaan zich gespecialiseerd in het begeleiden van fusies en overnames, herstructureringen en het opzetten van joint ventures.

Daarnaast heeft Juriaan uitgebreide proceservaring. Onderwerpen waarover hij onder meer procedeert zijn handelsgeschillen, post-closing-geschillen naar aanleiding van bedrijfsovernames en geschillen tussen aandeelhouders. Met betrekking tot geschillen tussen aandeelhouders, heeft hij diverse procedures gevoerd bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam.


Juriaan heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

- ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in dit geregistreerde rechtsgebied.

Terug naar advocaten