Femke Schouten

Femke (F.V.) Schouten is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en houdt zich met name bezig met fusies en overnames en advisering op het gebied van het bredere ondernemingsrecht. Femke is een enthousiaste en betrokken advocaat die haar cliënten graag ontlast en in alle facetten met haar cliënten meedenkt. Ze houdt van een hands-on benadering van haar werk en komt met duidelijke en concrete adviezen.

In 2018 is Femke beëdigd als advocaat en gestart bij Houthoff Coöperatief U.A. in Rotterdam. Bij Houthoff heeft Femke eerst gewerkt als vastgoed advocaat, waar zij zich met name bezig hield met transacties op het gebied van commercieel vastgoed, (commercieel) huurrecht en overig algemeen overeenkomstenrecht relevant voor de vastgoedpraktijk. Femke is ook bij Houthoff werkzaam geweest als M&A advocaat. Haar werk bestond daar onder meer uit het geven van advies over ondernemingsrecht en corporate governance. 

In de uitvoering van haar werkzaamheden onderscheidt Femke zich door haar commerciële aanpak, door continu de voortgang van processen te bewaken, het tempo op te voeren waar nodig en oog te houden voor het zo efficiënt mogelijk werken. Femke heeft een hart voor haar werk en haar cliënten en zet graag een stap extra, onder meer door goed bereikbaar te zijn en werk uit handen te nemen. Femke communiceert snel en helder en werkt graag samen met specialisten in andere rechtsgebieden.

Zij treedt op voor cliënten in verschillende sectoren, waaronder private equity fondsen en strategische partijen.

Heeft u ondernemingsrechtelijk juridisch advies nodig of wilt u zich oriënteren op een mogelijke koop of verkoop, dan kunt u contact opnemen met Femke Schouten.

Specialisatie

Femke is gespecialiseerd in:

  • Ondernemingsrecht;
  • Fusies en overnames;
  • Vastgoedrecht; en
  • Contractenrecht.

Femke heeft zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School afgerond. Om haar kennis te onderhouden en het netwerk uit te breiden is ze lid van Young M&A en VEECEE. Femke heeft de bachelor rechtsgeleerdheid cum honore afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar bachelor heeft Femke de dubbele master Toga aan de Maas gedaan, waar zij de Togamaster (specialisatie Privaatrecht) en een master in het Ondernemingsrecht heeft behaald.

Ervaring

Enkele recente zaken van Femke:

  • Beoordelen en opstellen van de transactie documentatie in een activa-passiva transactie;
  • Adviseren in de juridische structurering van de separate verkoop van het onroerend goed van en de aandelen in een grote onderneming in de food industrie.

Femke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in dit geregistreerde rechtsgebied.

Terug naar advocaten