Femke Schouten

Femke (F.V.) Schouten is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en houdt zich met name bezig met fusies en overnames en advisering op het gebied van het bredere ondernemingsrecht. Femke's interessegebieden zijn ESG (due diligence en advies), vastgoed en start-ups/scale-ups. Femke is een enthousiaste en betrokken advocaat die haar cliënten graag ontlast en in alle facetten met haar cliënten meedenkt. Ze houdt van een hands-on benadering van haar werk en komt met duidelijke en concrete adviezen.

In 2018 is Femke beëdigd als advocaat en gestart bij Houthoff Coöperatief U.A. in Rotterdam. Bij Houthoff heeft Femke eerst gewerkt als vastgoed advocaat, waar zij zich met name bezig hield met transacties op het gebied van commercieel vastgoed, (commercieel) huurrecht en overig algemeen overeenkomstenrecht relevant voor de vastgoedpraktijk. Daarna is Femke overgestapt naar het M&A team, waar ze werkte aan grensoverschrijdende deals en due diligence-onderzoeken, onderhandelingen en transactiedocumentatie. Verder adviseerde zij op het gebied van ondernemingsrecht en corporate governance.

In de uitvoering van haar werkzaamheden onderscheidt Femke zich door haar commerciële aanpak, door continu de voortgang van processen te bewaken, het tempo op te voeren waar nodig en oog te houden voor het zo efficiënt mogelijk werken. Femke heeft een hart voor haar werk en haar cliënten en zet graag een stap extra, onder meer door goed bereikbaar te zijn en werk uit handen te nemen. Femke communiceert snel en helder en werkt graag samen met specialisten in andere rechtsgebieden.

Zij treedt op voor cliënten in verschillende sectoren, waaronder private equity fondsen en strategische partijen.

Als u het ESG-beleid van uw bedrijf wilt evalueren, ondernemingsrechtelijk advies nodig heeft of u wilt oriënteren op een mogelijke aan- of verkoop, neem dan contact op met Femke Schouten.

Specialisatie

Femke is gespecialiseerd in:

  • ondernemingsrecht;
  • fusies en overnames;
  • ESG (milieu, maatschappij, bestuursorganisatie);
  • vastgoedrecht;
  • contractenrecht.

Femke heeft zowel de Beroepsopleiding Advocatuur als de Law Firm School afgerond. Om haar kennis te onderhouden en het netwerk uit te breiden is ze lid van Young M&A en VEECEE. Femke heeft de bachelor rechtsgeleerdheid cum honore afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar bachelor heeft Femke de dubbele master Toga aan de Maas gedaan, waar zij de Togamaster (specialisatie Privaatrecht) en een master in het Ondernemingsrecht heeft behaald.

Ervaring

Enkele recente zaken van Femke:

  • Adviseren van de aandeelhouders van Timeff bij de verkoop van Timeff aan Main Capital Partners.
  • Adviseren van House of Covebo bij de acquisities van FID Service Groep en Bis People.
  • Adviseren van de aandeelhouders van ZEGRO bij de verkoop van ZEGRO aan Bidfood.

Femke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in dit geregistreerde rechtsgebied.

Terug naar advocaten