Ruben Moonen

Ruben (R.A.) Moonen is na zijn studie Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam in 2000 in dienst getreden bij Pellicaan Advocaten. Sinds 2008 is hij als partner verbonden aan de organisatie. Hij volgde de postdoctorale opleiding Certified Pension Lawyer (CPL).

Ruben heeft uitgebreide ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Zijn activiteiten omvatten het begeleiden en uitvoeren van reorganisaties, het beoordelen en opstellen van arbeidsvoorwaarden en het arbeidsrechtelijk procederen. Hij houdt zich bezig met de begeleiding en vormgeving van medezeggenschap in de relatie tussen ondernemer en ondernemingsraad. Daarnaast is Ruben bekwaam in internationaal arbeidsrecht en vergunningen.

Sinds 2008 is Ruben lid van de Vereniging van Pensioenjuristen. Zijn pensioenpraktijk heeft veel te maken met aansluitingsproblematiek van werkgevers bij pensioenfondsen. Behalve voor werkgevers met pensioenvraagstukken, werkt hij voor diverse pensioenfondsen.

Binnen zijn vakgebied legt hij de focus op zakelijke dienstverlening / IT, de uitzendbranche en de semipublieke sector.


Ruben heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten het volgende rechtsgebied geregistreerd:

- arbeidsrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in dit geregistreerde rechtsgebied.

Terug naar advocaten