Paul van Ravenzwaaij

Paul (P.M.) van Ravenzwaaij is na een carrière bij een aantal verzekeraars in 1997 een eigen pensioenpraktijk gestart. Sinds dat moment is hij ook als docent verbonden aan diverse pensioenopleidingen en verzorgt hij kennisupdates voor pensioenadviseurs en werknemers van pensioenuitvoerders. Hij heeft zowel de PensioenAcademie als de studie Master of Arts in Pension and Life Assurance (MPLA) met goed gevolg afgerond.

In de afgelopen 25 jaar heeft Paul een zeer ruime ervaring opgedaan op het gebied van pensioen. Hij beschikt over een ruime expertise van de fiscale kant van pensioen, maar zeer zeker ook van de juridische kant van pensioen. Gecombineerd met de nodige actuariële kennis en een ruime ervaring met pensioenuitvoerders maakt hem bij uitstek de gesprekspartner van de werkgever. 

De afgelopen 9 jaar was hij als partner verbonden aan een accountantskantoor waar hij verantwoordelijk was voor de pensioenafdeling. Hij heeft hier diverse werkgevers bijgestaan in hun discussie met pensioenfondsen en veel werkgevers begeleid bij het aanpassen van de pensioenregeling van hun werknemers. Ook diverse Ondernemingsraden hebben gebruik gemaakt van zijn kennis.

Paul van Ravenzwaaij heeft zich via zijn vennootschap Van Ravenzwaaij Pensioenadviseurs B.V. verbonden aan Pellicaan Advocaten.

Terug naar advocaten