Overname EMQ Logistics door Léon Vincent (LVO Group)

11 mei 2023

Pellicaan Advocaten adviseerde de aandeelhouders van EMQ Logistics B.V. bij de overname door de LVO Group van aandelen in EMQ Logistics B.V.

De LVO Group versnelt haar ontwikkelingsstrategie door de overname door de belangrijke vestigingen van EMQ voor Europese logistiek in Rotterdam, Schiphol en Tilburg te kunnen bieden.

EMQ vormt een essentiële toegangspoort tot Europa voor het geografische netwerk dat de LV Overseas Group aan het ontwikkelen is. EMQ, gespecialiseerd in stukgoederen, zal kunnen steunen op de recente vestigingen van LV Overseas in Azië om de volumes op deze handel te consolideren en zo synergieën binnen de groep te genereren. EMQ heeft ook uitgebreide ervaring met spoorvervoer, waardoor LVO nieuwe kennis kan opdoen in lijn met haar doelstellingen voor het verminderen van de CO2-uitstoot.

Wij feliciteren alle betrokkenen met deze mooie transactie!

Het team dat EMQ adviseerde werd geleid door Juriaan Maccow en bestond verder uit Femke Schouten (M&A) en Thierry Boonstra en Marco Hulsman (Mazars Tax). Er is prettig samengewerkt met Luc Daemen van Nexys die de aandeelhouders van EMQ Logistics B.V bijstond op financieel gebied.