Seminar 'Wet arbeidsmarkt in balans voor de flexbranche'

9 mei 2019

Vanwege grote belangstelling is het niet meer mogelijk om aan te melden voor dit seminar. Indien gewenst kunt u zich aanmelden voor de ontbijtbijeenkomst op 23 mei a.s. inzake de Wab of het seminar Wab dat wordt gehouden op 20 juni a.s. in Breda.


Per 1 januari 2020 wordt de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) van kracht. De doelstelling van deze wet is om vaste dienstverbanden aantrekkelijker en flexcontracten duurder te maken. De Wab heeft niet alleen impact op uitzenden, detacheren en payrollen, maar ook op inlenen.

Op 9 mei 2019 organiseren Mazars en Pellicaan Advocaten een seminar over de gevolgen van de Wab voor de flexbranche. Welke gevolgen heeft de Wab voor u als flex-werkgever? Wat kunt u alvast doen om uzelf voor te bereiden? Welke effecten heeft de Wab op de kostprijs? Welke kansen biedt de Wab voor uw onderneming? Tijdens dit seminar krijgt u het antwoord op al deze vragen en kunt u in gesprek gaan over de gevolgen voor uw onderneming.

Wat betekent de Wab voor de flexbranche?

Enkele voorbeelden:

 • Door wijzigingen in de sectorindeling en de (vanaf de eerste dag) verschuldigde transitievergoeding zal de kostprijs behoorlijk stijgen.
   
 • De vennootschapsstructuur zal mogelijk moeten worden gewijzigd doordat 'intra-concerndetachering' waarschijnlijk onder de definitie van payrolling valt.
   
 • Door de nieuwe regels voor oproepcontracten hebben ook uitzendkrachten straks eerder recht op loon, indien zij niet tewerk worden gesteld.

Uitzendkrachten die in dienst zijn van een backoffice-payrollbedrijf worden voortaan ook als payroll-werknemer gezien, wat uiteraard gevolgen heeft voor de toepasselijke arbeidsvoorwaarden.

Programma

15:30 uur: Presentaties met de navolgende onderwerpen:

 • Wat houdt de Wab in?
 • Actualiteiten rondom de Wab/invoeringsproblematiek.
 • Wat betekent de Wab voor uw organisatie?
 • Wat is het effect op uw kostprijs?
 • De fiscale gevolgen van de Wab.
 • Wat kunt u doen om u voor te bereiden?

17:30 uur: Discussie en rondvraag
18:00 uur: Borrel

Sprekers

Christina Akker - belastingadviseur en flexwerkspecialist Mazars
Jasper van der Voet - advocaat arbeidsrecht Pellicaan Advocaten
Richard Ouwerling - advocaat arbeidsrecht Pellicaan Advocaten

Datum

Donderdag 9 mei 2019

Locatie

Pellicaan Advocaten Rotterdam
Watermanweg 60
3067 GG Rotterdam

Graag tot ziens op 9 mei a.s.!