Seminar Actualiteiten bestuurdersaansprakelijkheid

11 februari 2020

Bent u bestuurder of feitelijk leidinggevende? Dan heeft u vast gemerkt dat uw gedrag steeds meer onder een vergrootglas ligt. Wet- en regelgeving bieden namelijk steeds meer aanknopingspunten om een bestuurder persoonlijk aansprakelijk te stellen. Rechters komen daardoor steeds vaker tot veroordelende vonnissen. Daarnaast worden bestuurders niet alleen via wet-en regelgeving veroordeeld. Ook de publieke opinie en media hebben hun mening snel klaar. De claimcultuur is toegenomen en ook u loopt dus het risico om persoonlijk aansprakelijk te worden gesteld.

Meld u hier kosteloos aan

Pellicaan Advocaten organiseert op dinsdagmiddag 11 februari 2020 in Rotterdam een seminar over deze toegenomen aansprakelijkheid van bestuurders en feitelijk leidinggevenden. Onze advocaten Elif Barioglu en Annerieke Meerkerk zullen u meenemen aan de hand van een aantal praktijkgevallen en onze gastspreker, Marco den Haan van IVAIO,  zal alle vragen omtrent het verzekeren van die aansprakelijkheid beantwoorden.

Wilt u bijgepraat worden over de laatste stand van zaken aangaande bestuurdersaansprakelijkheid en tips horen hoe dit risico zoveel mogelijk te beperken? Meld u dan aan!
 
Na dit seminar heeft u:

  • inzicht in de laatste ontwikkelingen en cases op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid
  • een overzicht van het toetsingskader van de civiele rechter m.b.t. aansprakelijkheid van ondernemingen en hun (feitelijk) leidinggevenden
  • inzicht in de rol van bewijs en bewijslastverdeling bij aansprakelijkheidsvraagstukken
  • een beeld van te verwachten ontwikkelingen

Programma

14:00 uur Inloop
14:15 uur Presentatie Elif Barioglu
15:00 uur Presentatie Annerieke Meerkerk
15:45 uur Pauze
16:00 uur Presentatie Marco den Haan
16:45 uur Borrel

Locatie

Pellicaan Advocaten Rotterdam
Watermanweg 60
Gebouw Eurogate II
3067 GG Rotterdam

Meer informatie en aanmelden

U kunt zich aanmelden voor dit kosteloze seminar door dit formulier in te vullen of door het sturen van een e-mail naar carolien.vanwilligen@pellicaan.nl.