Informatieverplichting NOW – informeer uw OR, PVT dan wel werknemers over de subsidieverlening

22 april 2020

In deze bijzondere en hectische periode is het voor werkgevers soms moeilijk te overzien welke verplichtingen er gelden op grond van de NOW-regeling. Ook na het doen van de aanvraag, kent de NOW-regeling verschillende verplichtingen, waaronder een informatieverplichting.

Volgens artikel 13 sub d van de NOW-regeling, dient de werkgever de OR, PVT of bij het ontbreken daarvan de werknemers te informeren over de subsidieverlening. Inmiddels heeft het UWV de eerste brieven verstuurd en dienen werkgevers invulling te geven aan deze informatieverplichting. De vraag is hoe werkgevers dit kunnen doen? Wat dient de werkgever in een bericht aan de OR, de PVT dan wel de werknemers op te nemen?

Pellicaan Advocaten heeft een aantal modelbrieven opgesteld waarmee werkgevers, afhankelijk van de geldende situatie, kunnen voldoen aan deze informatieverplichting.

Wilt u deze brief ook ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op, zodat we kunnen afstemmen welke brief bij uw situatie past. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar Myrthe van den Heuvel (myrthe.vandenheuvel@pellicaan.nl) of Sophia Zandvoort (sophia.zandvoort@pellicaan.nl).