Webinar Wka en faillissement

12 mei 2020

Ondanks de maatregelen van de overheid om bedrijven te ondersteunen heeft de coronacrisis grote financiële impact op bijna alle ondernemingen. Dit geldt ook voor aannemers, onderaannemers en leveranciers in de bouwsector. De huidige situatie kan leiden tot aanvullende risico’s op grond van de Wet ketenaansprakelijkheid (WKa).

Bij het uitbesteden van werk kunnen aannemers en inleners aansprakelijk worden gesteld voor fiscale schulden van onderaannemers en uitleners. Het risico dat er belasting- en premieschulden ontstaan in de keten wordt vanwege de coronacrisis onmiskenbaar groter. Daarnaast nemen de risico’s toe dat leveranciers failliet gaan. Welke maatregelen kunt u nemen om in deze tijd verantwoord werk te kunnen blijven uitbesteden? Wat moet u doen als sprake is van een faillissement of leveranciers failliet dreigen te gaan? Wij informeren u hier graag over tijdens ons  webinar WKa en faillissement.

Meld u hier kosteloos aan

Voor wie?

Voor (hoofd)opdrachtgevers, (onder)aannemers en uitzendondernemingen die te maken hebben met WKa. Wij informeren u over de fiscale en juridische do’s and dont’s.

Pellicaan Advocaten organiseert dit webinar in samenwerking met Mazars en De Bouwpas.

Datum en tijd

Dinsdag 12 mei 2020 om 13:00 uur. U ontvangt maandag 11 mei aan het einde van de middag een e-mail met daarin een inloglink. Wij adviseren u dinsdag 12 mei 2020 ongeveer een kwartier voor aanvang in te loggen.

Sprekers

Casper Vollebregt | belastingadviseur Mazars
Jasper van der Voet | advocaat arbeidsrecht Pellicaan Advocaten

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door dit formulier in te vullen. Mocht dit niet lukken of mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Carolien van Willigen, carolien.vanwilligen@pellicaan.nl.