Hoge Raad: bezorgers van Deliveroo zijn werknemers

7 april 2023

De Hoge Raad is net als het Gerechtshof Amsterdam van oordeel dat de bezorgers die via Deliveroo werkten geen zzp'ers, maar werknemers zijn. De omstandigheid dat zij zelf konden beslissen om al dan niet in te loggen op de app om bezorgdiensten aan te nemen, dan wel om zich te laten vervangen maakt dit allemaal niet anders. De volledige uitspraak kunt u hier lezen.

Arbeidsovereenkomst

Belangrijk is ook dat de Hoge Raad belang toekent aan de 'organisatorische inbedding' van de werkzaamheden van de zzp'er in de organisatie van de opdrachtgever. Als de werkzaamheden tot de normale bedrijfsarbeid van de opdrachtgever behoort, dan lijkt er eerder een arbeidsovereenkomst te kunnen worden aangenomen.
 
Deze uitspraak kan zeker van invloed zijn op andere platforms, die zzp'ers bemiddelen, denk aan de sectoren horeca, zorg, kinderopvang, etc.

Meer weten of vragen?

Wilt u weten wat voor invloed het arrest van de Hoge Raad heeft op uw organisatie? Onze specialist Jasper van der Voet helpt u graag verder. Neem contact op via jasper.vandervoet@pellicaan.nl.