Flex-seminar - vrijdag 18 november 2022

18 november 2022

Met veel plezier organiseren Mazars en Pellicaan Advocaten op 18 november 2022 na drie jaar weer een kosteloos flex-seminar.

Onderaan deze pagina vindt u een formulier waarmee u zich kunt aanmelden.

Wellicht meer dan ooit ligt de nadruk in de flexmarkt op dit moment op de kosten van arbeid. Vanwege de torenhoge inflatie stijgen de lonen in de meeste sectoren dit jaar aanzienlijk. Huisvesting is schaars en kostbaar en er lijkt bijna geen rem te zitten op kosten van benzine, energie, gereedschap, materiaal, etc. Bovendien zijn er voor het komende jaar weer de nodige wijzigingen in tarieven van sociale premies en pensioenen.

Al deze zaken hebben vanzelfsprekend effect op de kostprijs van arbeid en het tarief voor het uitzenden van arbeidskrachten. Wij merken dat bij inleners vaak veel begrip is voor de situatie, maar dat toch de nodige discussie kan ontstaan over de mate waarin bepaalde kosten kunnen worden doorbelast in het verkooptarief.

Tijdens ons seminar staan wij uitgebreid stil bij de belangrijkste wijzigingen voor komend jaar en de impact op de kosten. Wij gaan ook in op de vraag hoe een goede kostprijsberekening eruit zou moeten zien en hoe deze is opgebouwd. Tot slot praten wij u bij over de laatste stand van zaken met betrekking tot de btw op tijdelijke huisvesting.

Onderaan deze pagina vindt u een formulier waarmee u zich kunt aanmelden.

Tijden en programma

Wij ontvangen u graag op vrijdag 18 november a.s. om 13:45 uur, waarna het seminar om 14:00 uur zal beginnen.

Na afloop, om ongeveer 16:00 uur, praten wij graag met u na tijdens een borrel in onze bar.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Actualiteiten, cao-wijzigingen en de gevolgen voor de kostprijs 2023
  • Het maken van kostprijsberekeningen
  • Update huisvesting en btw
  • Afsluiting + borrel

Locatie

Watermanweg 60
3067 GG  Rotterdam

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het seminar door middel van onderstaand formulier.

Meer informatie of vragen

Voor meer informatie of vragen over het seminar, kunt u contact opnemen met Carolien van Willigen. Zij is bereikbaar via 088 627 22 88 of carolien.vanwilligen@pellicaan.nl.

Wij kijken uit naar uw komst!