Reorganisaties als gevolg van de coronacrisis

29 mei 2020

Het coronavirus laat diepe sporen na in de Nederlandse economie. Uit een onderzoek van het CBS is gebleken dat 50% van de ondernemingen in Nederland serieuze financiële problemen heeft wanneer de beperkende maatregelen langere tijd gaan duren. Ook na het versoepelen van de maatregelen zullen veel ondernemingen te maken krijgen met een onvermijdelijke recessie. Financiële steunmaatregelen vanuit de overheid (onder andere de NOW-regeling en andere fiscale maatregelen) leveren bedrijven niet voldoende ademruimte op om alle kosten te dekken, met als gevolg dat ondernemingen zich dienen te heroriënteren op hun bedrijfsstrategie en het bijbehorende personeelsbestand voor de (nabije) toekomst. Het beëindigen van enkele (of meer) arbeidsovereenkomsten van personeel kan daarbij noodzakelijk zijn.

Reorganiseren voor een vaste prijs

Pellicaan Advocaten helpt u graag op weg, mocht u onverhoopt in de situatie belanden dat reorganiseren onvermijdelijk is. In deze flyer treft u meer informatie aan rondom reorganiseren. Daarnaast hebben wij een overzichtelijke checklist opgesteld waaruit blijkt welke voorbereidende werkzaamheden u zelf kunt doen en waarbij wij u van dienst kunnen zijn.

Contact

Bent u voornemens om te reorganiseren en wilt u vrijblijvend eens met ons van gedachten wisselen over uw bedrijfsprocessen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee. Voor ons advies rekenen wij een op maat gemaakte vaste prijs, afhankelijk van uw wensen en de omvang van het bedrijfseconomisch ontslag.

Geen uurtarieven.
Geen onverwacht hoge kosten.
Gewoon duidelijkheid.

Flexbranche

Specifiek voor de uitzendbranche is een aparte flyer rondom reorganiseren opgesteld. Deze treft u hier aan. Deze flyer is tevens terug te vinden op de themawebsite van onze flexrechtspecialisten: www.flexrecht.nl.