Overnames begeleid door Pellicaan Advocaten

Aankoop ontwikkeling brandwerende materialen en verfsystemen actviteiten van Dutch Marine Systems door Begonia Wanden Systems

Pellicaan Advocaten adviseerde Dutch Marine Systems bij de verkoop van diens activiteiten ter zake de ontwikkeling en productie van brandwerende materialen en verfsystemen aan Begonia Wanden Systems. Dutch Marine Systems levert producten voor de interieurinrichting van rivier- en zeewaardige passagiers- en binnenvaartschepen wereldwijd. Met de verkoop van deze activiteiten zal Dutch Marine Systems zich meer gaan richten op haar kernactiviteiten. 


Aankoop Agium door Redmore

Pellicaan Advocaten adviseerde Redmore (onderdeel van House of HR) bij de aankoop van Agium.

Redmore is een dochteronderneming van House of HR, gespecialiseerd in Risk, Technology, Business, Legal en Finance diensten voor financiële dienstverleners, zakelijke dienstverleners en overheden. Agium werd in 2002 opgericht door Stephan Persoon en Robbert van Adrichem en is gespecialiseerd in Finance & Control, Recruitment Services en Financiën. De groep van Redmore telt inmiddels zes labels. Daarmee zijn ze een nog grotere speler op de Nederlandse markt geworden, met groeiambities in het buitenland. Redmore heeft met Agium een partner gevonden om de groei in Nederland te versnellen.


Verkoop Timeff aan SDB Ayton Group B.V.

Pellicaan Advocaten adviseerde de aandeelhouders van Timeff bij de verkoop van 100% van hun aandelen aan SDB Ayton Group B.V. Timeff is o.a. bekend van software systeem EMMA. Emma is een innovatief en dynamisch Healthcare Operating System (HOS), een efficiënte motor achter de primaire en secundaire processen in klinieken en ziekenhuizen. Ook ontwikkelt Timeff software en biedt Timeff consultancy en advies. Al meer dan veertig jaar ontwikkelt en levert SDB Group innovatieve en specialistische ICT-oplossingen voor de zorgsector. SDB Group werkt samen met innovatieve softwarebedrijven zoals Timeff, die gezamenlijk streven naar een optimaal en volledig geïntegreerd softwaresysteem om zorgprofessionals maximaal te ontzorgen. De strategische combinatie tussen Timeff en SDB Group vertegenwoordigt de volgende stap in die ambitie en stelt hen in staat om de Cure-markt te bedienen met een gezamenlijke propositie.


Aankoop balenpers-activiteiten onder de merknaam TOMRA door SULO

Wij hebben SULO geadviseerd bij de aankoop van de activiteiten van TOMRA. SULO is Europa’s toonaangevende leverancier van innovatieve oplossingen in de afvalsortering en -inzameling. Zij bieden oplossingen in kostenefficiënt en duurzaam afvalbeheer. TOMRA legt zich toe op de activiteiten op het gebied van emballage-inname, met speciale focus op nieuwe markten in Europa die kiezen voor het invoeren van een statiegeldsysteem. Zo verstevigt SULO zijn positie in Nederland om naast de business van verkoop en service op onder meer 2-wiel containers, 4-wielcontainers, afvalbakken en ondergrondse systemen, ook de balenpersen in verkoop, verhuur en service te integreren.


Aankoop FID Service Groep B.V. door House of Covebo

Wij hebben House of Covebo geadviseerd bij de aankoop van 100% van de aandelen in FID Service Groep B.V. Covebo is een grote speler op het gebied van uitzenden, werven en selectie. Al 20 jaar lang brengt Covebo de vraag naar flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt en het aanbod van Nederlandse en buitenlandse werkzoekenden samen. FID bemiddelt in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening. Met FID in het portfolio verwerft Covebo een sterke marktpositie in deze nichemarkt.


Aankoop Bis People B.V. door House of Covebo

Wij hebben House of Covebo geadviseerd bij de aankoop van 100% van de aandelen in Bis People B.V. Covebo is een grote speler op het gebied van uitzenden, werven en selectie. Al 20 jaar lang brengt Covebo de vraag naar flexibilisering op de Nederlandse arbeidsmarkt en het aanbod van Nederlandse en buitenlandse werkzoekenden samen. Bis People bemiddelt vakmensen voor verschillende opdrachtgevers in de sectoren bouw en techniek. Met Bis People in het portfolio kan Covebo nog beter de markt bedienen op het gebied van bouw en techniek.


Overname Sleegers Technique door Marel

We hebben de heer Huub Sleegers geadviseerd bij de verkoop van Sleegers Technique, een internationale topspecialist in slicen, interleaven en modulaire machinebouw, aan Marel.


Toetreden aandeelhouder tot MKA Klinieken B.V.

Wij adviseerden MKA klinieken als verkoper bij het toetreden van een medisch specialist als nieuwe aandeelhouder van MKA Klinieken. MKA klinieken verleent tandheelkundige zorg, waaronder kaakchirurgie.


Overname Yisp B.V. door Novoserve B.V.

Wij adviseerden de Nederlandse IaaS hosting provider Novoserve B.V. met de acquisitie van IaaS hosting provider Yisp B.V. van haar 100% aandeelhouder RJA Solutions B.V.


Overname Zegro door Bidfood

Wij adviseerden de aandeelhouders van Zegro bij de verkoop van 100% van hun aandelen aan Bidfood. Zegro is een Rotterdams familiebedrijf en bekende groothandel. Bidfood is al jaren actief in vrijwel de gehele provincie Zuid-Holland en heeft hier een sterke positie binnen een brede groep horeca-, catering en zorg-accounts. Bidfood en Zegro gaan samen de markt nog succesvoller bedienen.


Meerderheidsbelang in United Fresh Services door Compagnie Fruitière Paris

In deze transactie hebben we het Franse Compagnie Fruitière Paris begeleid met het nemen van een meerderheidsbelang in United Fresh Services B.V., dat zich voornamelijk bezig houdt met het rijpen van en de handel in fruit. Compagnie Fruitière Paris behoort tot de Compagnie Fruitière Group, een grote fruitproducent die is gespecialiseerd in de productie, het transport en de distributie van fruit en groenten.


Overname Robopharma door Capsa

We stonden de eigenaren van NewRobo Development B.V. en haar dochtermaatschappijen (bekend als Robopharma) bij in de verkoop aan het Amerikaanse Capsa Healthcare. RoboPharma is marktleider in Nederland op het gebied van apotheekautomatisering.


Overname VNOM door Covebo

We hebben Accent Covebo Group B.V., één van de bedrijven binnen House of HR, begeleid bij de aankoop van alle aandelen in haar branchegenoot VNOM Project- & Interimmanagement B.V., een technisch uitzendbureau in Rotterdam.


Overname Reftrade Holding

Wij adviseerden het Franse Groupe Petit Forestier, de Europese marktleider voor de verhuur van koelsystemen, bij de aankoop van Reftrade Holding B.V. en diens dochtermaatschappijen van de verkoper Liaixon Investments B.V.


Overname Disma reisbureaus door TUI

We hebben TUI Nederland N.V. begeleid bij de overname van de Disma reisbureaus in Noord-Brabant van de verkoper Disma Reizen Beheer B.V.


Participatie in Pandriks Holding door Rinkelberg Capital

In deze transactie hebben wij Rinkelberg Capital Limited, een investeringsmaatschappij uit Londen, begeleid bij het juridisch due diligence in verband met het verwerven van een belang in Pandriks Holding B.V., al jaren één van de snelst groeiende bakkerijen van Europa.


Overname Felix Clercx door Forestia

In deze transactie stonden wij Forestia, een Franse groep gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van (hout)producten voor buitentoepassingen, bij in verband met haar overname van Handelsonderneming van Felix Clercx B.V., een Brabants familiebedrijf en belangrijke speler op het gebied van de hout- en bouwmaterialenhandel binnen West Europa.


Overname TechMatch door Continu Group

Wij adviseerden Continu Group, één van de bedrijven binnen House of HR, bij de overname van TechMatch. TechMatch is een technisch uitzendbureau dat personeel werft voor de sectoren werktuigbouwkunde, elektrotechniek, installatietechniek, automotive, hightech, logistiek en procestechniek.

Terug naar de expertise Fusies & Overnames